Położenie restauracji Gościniec pod Łosiem w pobliżu Cmentarza Północnego, jego bramy głównej, zachodniej i południowej oraz Cmentarza Wawrzyszew powoduje, że jest to idealne miejsce do organizacji konsolacji – stypy.
Odejście osoby bliskiej wiąże się z ogromnym smutkiem i koniecznością podjęcia w krótkim czasie wielu decyzji i załatwienia wielu formalności.
Jedną z takich spraw jest zorganizowanie uroczystego obiadu po ceremonii pogrzebowej.
Restauracja Gościniec pod Łosiem wychodząc naprzeciw tym potrzebom organizuje konsolacje – stypy. Do charakteru takiego spotkania dopasowane jest wszystko w lokalu: kwiaty, serwetki, ubiór i zachowanie obsługi, delikatne nagłośnienie i menu.
Standardowo jest to obiad z dwóch dań gorących z deserem oraz napoje zimne i gorące.
Pierwszym daniem są dwie zupy do wyboru, drugim porcja mięsna, bukiet surówek, ziemniaki lub frytki, na deser podajemy ciasta pieczone na miejscu, napoje zimne i gorące bez limitu.
Koszt przyjęcia wynosi 75 zł brutto od osoby.
W załączniku poniżej do pobrania karta dań z których Państwo sami wybiorą co podamy do stołu.
Aby podnieść rangę tego spotkania można wzbogacić podstawowe menu o:
- dołączenie drugiego dania na półmiskach do samodzielnego nałożenia i wtedy pojawiają się dwa rodzaje mięs z różnymi dodatkami.
- kelner może dyskretne i elegancko zaserwować odpowiednio dobrane wina lub wódkę
- możemy przygotować miejsce do przeprowadzenia prezentacji fotografii.
Cena takiego poszerzenia oferty do uzgodnienia.
Formalności związane ze złożeniem zamówienia można załatwić osobiście w lokalu w godzinach 10.00-18.00 lub telefonicznie albo e-mailem (biuro@gosciniecpodlosiem.pl)
Zapraszamy do korzystania z naszych usług.
W oczekiwaniu owocnej współpracy.
Konsolacje – stypy
-
Kotlet schabowy tradycyjny
-
Kotlet de volaille z piersi kurczaka
-
Pierś kurczaka panierowana zapiekana serem i ananasem
-
Kotlet schabowy faszerowany serem i pieczarkami
-
Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
-
Ryba smażona – filet z mintaja
-
Rosół domowy z makaronem
-
Flaki wołowe z pieczywem
-
Żurek z kiełbaską i jajkiem oraz pieczywem
-
Pomidorowa z makaronem
-
Zupa grzybowa z makaronem
-
Zupa krem (pomidorowa, grzybowa)
Ziemniaki z wody z koperkiem
Ziemniaki zapiekane w przyprawach
Kluski śląskie
Kopytka
Ryż pikantny
Bukiet surówek
Buraczki zasmażane na ciepło
Bukiet warzyw na parze
Opinie Klientów
"Czysto, schludnie, obsługujący właściciel na poziomie, dania smaczne. Małe drobiazgi, ale to nie powód, aby urwać jedną gwiazdę. Polecam!"
"Tradycyjna kuchnia, smacznie i domowo, oby więcej takich lokali powstawało. Sprawna i kompetentna obsługa, bardzo czysto. Toaleta dostępna zarówno na parterze, jak i na piętrze. Fajne miejsce na zorganizowanie imprez okolicznościowych. Zdecydowanie zachęcam."
"Polecam. Co prawda nasza uroczystość w Gościńcu to konsolacja, ale obsługa zasługuje na najwyższe noty - z wyczuciem sytuacji. Obiad i deser bardzo smaczne."
"Smacznie i domowo. Właśnie wróciliśmy z konsolacji, którą organizowaliśmy w Gościńcu pod Łosiem. Wspaniała, ciepła obsługa, zostaliśmy otoczeni opieką niczym w domu. Sprawny kontakt przed uroczystością, dobrze zorganizowani właściciele. Smaczne jedzenie, sprawna, dyskretna obsługa, bardzo czysto. I, co ważne jeśli wśród gości są starsze osoby, toaleta dostępna zarówno na parterze jak i na piętrze, a ta na parterze dodatkowo przystosowana dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Zdecydowanie polecam."
ul. Jodłowa 1
05-080 Mościska
+22 752 21 55, 503 049 774, 509 831 822
biuro@gosciniecpodlosiem.pl
Pn. – Pt.: 10.00 – 18.00
Sb.- Nd.: do uzgodnienia z klientem