Nasze
Menu na Wielkanoc
Wielanocny stół
Wielanocny stół
-
Jajko z majonezem i szczypiorkiem6.00 zł
2 połówki -
Jajko faszerowane łososiem wędzonym9.00 zł
2 połówki -
Jajko faszerowane pieczarkami8.00 zł
2 połówki -
Mięsa pieczone50.00 zł
Schab środkowy, karkówka 1 kg -
Pasztet domowy z mięs mieszanych45.00 zł
Kaczka, wołowina, wieprzowina -
Schab po warszawsku w galarecie11.00 zł
100 g -
Łosoś w galarecie (filet)12.00 zł
100 g -
Sałatka z rukoli z szynką parmeńską i słonecznikiem45.00 zł
ok. 500 g -
Żurek z kiełbaską i jajkiem10.00 zł
300 ml -
Biała kiełbaska pieczona10.00 zł
100 g -
Kotlet de vollaile z piersi kurczaka16.00 zł
120 g -
Karkówka pieczona w sosie grzybowym15.00 zł
150 g -
Pierś z kaczki w sosie żurawinowym26.00 zł
150 g -
Łosoś w sosie śmietanowym20.00 zł
120 g -
Pierogi z mięsem35.00 zł
1 kg -
Ciasto domowe 45.00 zł
Sernik na kruchym spodzie, napoleonka z kremem budyniowym 1 kg
9
Menu
Boże Narodzenie
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Aby ułatwić Państwu organizację przyjęć wigilijnych i świątecznych przygotowaliśmy propozycje tradycyjnych potraw, które można u nas zamówić.
Pyszne tradycyjne dania wigilijne, najlepsze świąteczne potrawy, doskonałe menu, tradycyjne polskie smaki – to wszystko znajdziecie Państwo w naszej ofercie przygotowanej specjalnie na Święta Bożego Narodzenia.
Serdecznie zapraszamy do składania zamówień na nasz świąteczny catering.
Zimny bufet
Potrawy gorące
Ciasta domowe
Zimny bufet
Karp w galarecie9.50 zł
2 filet 120 gFilet z łososia w galarecie 10.50 zł
120 gSchab po warszawsku10.00 zł
150 gRyba po grecku45.00 zł
1 kgMięsa pieczone45.00 zł
Schab środkowy, karkówka 1 kgPasztet domowy 40.00 zł
Potrawy gorące
Zupa grzybowa z łazankami30.00 zł
1 lBarszcz czerwony czysty20.00 zł
1 lKarp smażony18.00 zł
Dzwonko ok. 150 gŁosoś w sosie śmietanowym18.00 zł
150 kgPierś z kaczki w sosie żurawinowym20.00 zł
ok. 200 gKotlet de volalille14.00 zł
150 gKarkówka pieczona w sosie grzybowym15.00 zł
150 gZrazy wołowe zawijane z boczkiem i warzywami w sosie własnym16.00 zł
150 gPierogi domowe z kapustą i grzybami1.50 zł
cena za 1 sztukęPierogi ruskie1.20 zł
cena za 1 sztukęPierogi z mięsem1.50 zł
cena za 1 sztukę
Ciasta domowe
Sernik na kruchym cieście, szarlotka z bezą, napoleonka z kremem budyniowym30.00 zł
1 kg
Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia 2021 r. pod numerem telefonu 503 049 774 lub na adres mailowy biuro@gosciniecpodlosiem.pl po wcześniejszej rozmowie telefonicznej.
Odbiór zamówionych potraw w czwartek 23 grudnia 2020 w godzinach 10.00-16.00.
Menu
Codzienne
Dania Główne
Zupy
Desery
Dodatki
Napoje gorące
Napoje Zimne
Alkohole
Dania Główne
-
Kotlet schabowy
-
Kotlet de volaille z piersi kurczaka
-
Antrykot z piersi kurczaka
-
Grillowana pierś kurczaka
-
Kotlet mielony
-
Pieczeń wieprzowa w sosie
-
Kiełbaska grillowana
-
Pierogi z mięsem
-
Pierogi ruskie
-
Stek z łososia
-
Pstrąg z patelni
Zupy
-
Rosół z makaronem
-
Flaki wołowe
-
Żurek staropolski
-
Pomidorowa z makaronem lub ryżem
-
Barszcz czerwony z uszkami lub czysty
-
Chłodnik na bazie jogurtu
Desery
-
Ciasto własnego wyrobu
Sernik na kruchym cieście, szarlotka z bezą, napoleonka z kremem budyniowym -
Lody w pucharku z owocami i polewą
Dodatki
-
Ziemniaki z wody
-
Frytki
-
Kasza gryczana
-
Bukiet surówek z warzyw sezonowych
-
Buraczki czerwone zasmażane
-
Warzywa gotowane na parze
-
Mizeria i surówka z pomidorów (w sezonie)
Napoje gorące
-
Kawa espresso
-
Kawa latte
-
Cappuccino
-
Herbata czarna z cytryną
-
Herbaty owocowe
Napoje Zimne
-
Soki owocowe
-
Wody mineralne
Alkohole
-
Piwa
-
Wódki czyste i gatunkowe
-
Wina
-
Whisky
Menu
Okolicznościowe
Dania Główne
Zupy
Dodatki
Zimne przystawki
Sałatki
Desery
Dania Główne
-
Kotlet schabowy tradycyjny
-
Kotlet schabowy faszerowany pieczarkami
-
Kotlet schabowy faszerowany serem
-
Kotlet de vollaile
-
Bioderka kurczaka faszerowane sosem lub szpinakiem
-
Karkówka pieczona w sosie
-
Żeberka wieprzowe z miodem
-
Pierś z kaczki pieczona z żurawiną
-
Zrazy wieprzowe siekane z pieczarkami i szpinakiem
-
Domowy kotlet mielony wieprzowy
-
Gulasz wieprzowy lub wołowy
-
Filet z mintaja smażony
-
Stek z łososia
-
Karkówka pieczona w sosie
-
Szynka pieczona w sosie
-
Antrykot z piersi kurczaka
-
Kurczak chrupiący
-
Pierś kurczaka faszerowana serem i suszonym pomidorem
-
Pierś kurczaka zapiekana serem i ananasem
-
Grillowana pierś kurczaka
-
Udo z kaczki pieczone z jabłkami
-
Zrazy wołowe z boczkiem i warzywami
-
Szaszłyk drobiowy z warzywami
-
Szaszłyk z polędwicy wieprzowej
-
Golonka wieprzowa gotowana lub zapiekana
-
Pstrąg z patelni
Zupy
-
Rosół domowy z makaronem
-
Pomidorowa z makaronem
-
Pomidorowa z ryżem
-
Flaki wołowe z pieczywem
-
Żurek z kiełbaską i jajkiem
-
Zupa grzybowa z makaronem
-
Zupa grzybowa krem z groszkiem ptysiowym
-
Zupa cebulowa z czosnkowymi grzankami
-
Zupa brokułowa krem z groszkiem ptysiowym
-
Krem z pomidorów i bazylią
-
Barszcz czerwony czysty
-
Barszcz czerwony z uszkami
-
Chłodnik na bazie jogurtu
Dodatki
-
Ziemniaki z wody z koperkiem
-
Ziemniaki zapiekane z przyprawami
-
Ryż pikantny
-
Ryż z warzywami
-
Kluski śląskie
-
Kopytka
-
Kasza gryczana
-
Frytki
Zimne przystawki
-
Schab po warszawsku
-
Półmiski wędlin
-
Mięsa pieczone – karkówka, schab, pasztet
-
Szynka faszerowana serem i ananasem
-
Szynka faszerowana pieczarkami
-
Nugettsy z kurczaka i curry
-
Roladki z szynki i szparagów
-
Roladki z indyka i szpinaku
-
Pierś z indyka z pomarańczami
-
Śledź z cebulką w oleju
-
Śledź po kaszubsku
-
Śledź w pierzynce
-
Cygarka łososiowe z fetą i oliwkami
-
Łosoś wędzony z cytrynką
-
Łosoś w galarecie
-
Sandacz w galarecie
-
Sandacz faszerowany w galarecie
-
Pstrąg w galarecie
-
Koreczki śledziowe z warzywami
-
Jajka tradycyjne ze szczypiorkiem i majonezem
-
Jajka faszerowane na różne sposoby: pieczarkami, łososiem, warzywami
-
Kanapki bankietowe z różnym nałożeniem
-
Babeczki koktajlowe z różnym nadzieniem
-
Tatar wołowy z cebulką
-
Deska serów: różne rodzaje, z krakersami i owocami
-
Paszteciki z mięsem, kapustą i grzybami
Sałatki
-
Sałatka grecka
-
Sałatka z wędzonego kurczaka z sosem curry
-
Sałatka z kurczaka i ananasa
-
Sałatka z grillowanej piersi kurczaka
-
Sałatka gyros
-
Sałatka meksykańska z salami
-
Sałatka nicejska z tuńczykiem i sosem winegret
-
Sałatka z tuńczyka
-
Sałatka z owocem granatu i serkiem ricotta
-
Sałatka lodowa z bekonem i parmezanem
-
Sałatka z rukoli i sosem miodowo musztardowym
-
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym
Desery
-
Sernik domowy na kruchym cieście
-
Szarlotka z bezą
-
Napoleonka z kremem budyniowym
-
Ciasto czekoladowe
-
Lody w pucharku
Menu
Konsolacje – stypy
Dania Główne
Zupy
Dodatki
Dania Główne
-
Kotlet schabowy tradycyjny
-
Kotlet de volaille z piersi kurczaka
-
Pierś kurczaka panierowana zapiekana serem i ananasem
-
Kotlet schabowy faszerowany serem i pieczarkami
-
Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym
-
Ryba smażona – filet z mintaja
Zupy
-
Rosół domowy z makaronem
-
Flaki wołowe z pieczywem
-
Żurek z kiełbaską i jajkiem oraz pieczywem
-
Pomidorowa z makaronem
-
Zupa grzybowa z makaronem
-
Zupa krem (pomidorowa, grzybowa)
Dodatki
Ziemniaki z wody z koperkiem
Ziemniaki zapiekane w przyprawach
Kluski śląskie
Kopytka
Ryż pikantny
Bukiet surówek
Buraczki zasmażane na ciepło
Bukiet warzyw na parze